Det där med helg.

Är det lördag eller är det vanlig vardag? Ja den frågan kan jag verkligen ställa mig då dagarna känns likadana. Det blir väl lätt så när man är mammaledig men det ska jag försöka ändra på. Jag har en plan men den kommer jag att skriva om i ett eget inlägg.
Idag så har jag mycket på mig. Dahlia ska på kalas så hon ska fixas till, Ella får vara med henne där då jag varken vågar eller vill ta in Jaze på busfabriken. Vad skulle jag göra utan henne ♡ Dahlia har fått för sig att springa iväg när hon blir ledsen så Ella får vara med för säkerhets skull.
Roxie och jag ska åka till Ö&B under tiden. Får ta med mig amningskudden så att Jaze kan få mat, han är lite orolig i sin amning så kudden hjälper en massa. Har haft en mjölkstockning som jag tack och lov fick bukt på i tid. Envisheten är bra ibland. Sen får vi se om det blir Maxi eller City gross, veckohandling står med på schemat så att jag slipper det sen. Ja det är då inte konstigt att man är slut som artist kl 19 på kvällen. Tackar min lyckliga stjärna för att Jaze äter mellan 20-21 och sen sover till 05. Han skämmer bort mig rejält på den fronten så jag hoppas att det håller i sig då det gör att jag orkar med allt.
Hemmet måste fixas och med tanke på hur det är så vilar allt på mig känns det som. Att jag ammar och sitter fast i en timme åt gången gör ju inget, att Jaze har kommit in i en period där bara mamma gäller gör iheller inget för röran springer ingenstans och om man har fixat så kommer röran tillbaka lika snabbt, jag hinner inte med. Tänk om man bara kunde vakna och allt var fix färdigt, så underbart det hade varit. Tänk om alla kunde hjälpas åt att hålla i ordning. Ibland har jag en sån lust att bara blåsa ut hela huset, slänga allt och bara ha det man absolut behöver och inget mer. Leksaker som bara ligger slängda överallt har andra barn mer glädje utav, likaså med kläderna osv. Nä det är dags för en förändring vare sig dem andra vill eller ej och den startar idag! 
Nu ska jag dricka upp mitt kalla kaffe, ge barnen frukost och passa på att duscha när Jaze sover. Ha en toppen lördag/L♡

Många försök, kost och så.

Livets som småbarnsmamma är spännande, fyllt med oändlig kärlek och närhet. Men även kantat av sömnbrist, kräk på kläderna samt bröstmjölk lite här och där. Idag är det sömnbristen som styr dagen, Jaze har inte sovit några längre stunder alls så jag har fått minimalt med sömn. En zombie är vacker om man nu ska jämföra men det bjuder jag på. Kan säkert knäcka extra som fågelskrämma om man får ta med sig barnen.

Under dem här vakna timmarna så har jag funderat på hur lätt man sjunker in i dåliga vanor. Som nu när jag ammar så blir det lätt att jag blir sittande och under längre perioder och då stoppar jag i mig en massa skit, mest choklad men även en massa annat enbart för att hålla mig vaken. Jag vet om att det inte ger den energin jag vill ha samt behöver men ändå blir det så. Jag tror helt enkelt att det beror på att skräpmaten ger en snabb ökning av blodsockret som sen sjunker och jag kan somna utan problem. Om det är så här vet jag inte, jag bara spekulerar då jag retar mig på mig själv då jag vet att det leder till ett sämre mående.
Har ni något tips om vad jag kan äta istället? Det måste kunna stå framme så att jag kan nå det när jag ammar, tänk plockmat då jag tar bit för bit. Hade varit evigt tacksam då jag vill vända på denna negativa trenden.
Att skriva detta inlägg tog tid att skriva men efter många försök så är det klart. Tar tacksamt emot era tips och ni kan skriva på Messenger om ni inte vill kommentera här/L♡

Livet som 4 barns mamma

Efter en lång och jobbig förlossning med lunginflammation så fick vi träffa vår älskade son Jaze ♡ Han mådde kanon men det var värre med mig. Blev inlagd på förlossningens vårdavdelning med antibiotika intravenöst i flera dagar samt att jag hostar upp en massa blod. Det gör jag i och för sig än idag så jag har en pepflöjt att andas i så att jag ska få upp det. Tyvärr så kan det sitta i väldans länge men jag är hemma i alla fall och det är de viktigaste.

Livet som 4 barns mamma nockade mig lite, att det kunde vara en sån skillnad. Jaze är världens snällaste som knappt skriker om han inte får mat snabbt nog eller har magknip så klart. Där emot så har dem två mellersta ballat ur ordentligt så där jobbar vi på att finna balansen. Värst är det för Dahlia som är van vid att vara minst samt att ha en massa egentid med mig. Så nu blir det att se till att hon får sin tid med mig för sig själv även om det bara är för en liten stund. Nu äter Jaze var 4:e timme oftast så nu blir det lättare.
Tänk att han blev en månad i söndags, tiden går så fort och han utvecklas lika fort. Var på bvc och läkarbesök igår och vilka lovord han fick. Amningen fungerar trots att han får ersättning upptill om han inte blir mätt. Äntligen får jag uppleva hur det är att amma, fortsätter så länge det fungerar och han är nöjd. Ingen press och jag måste slappna av och inte bli stressad. Det är okej med ersättning.
Nä nu ska jag passa på att vila då Dahlia är på kyrkis och Jaze som har haft magknip sen tre inatt och bara sovit fem minuter här och där sover äntligen, peppar peppar ta i trä.../L♡

thestoryoflilo.se

Mitt lilla lingonställe av kräk och glädje

RSS 2.0