Spännande värre

Tänk att när man väljer att förbättra sin levnadsstandard och sätta sin hälsa främst så är det fel på det. Jag är väldigt överviktig fortfarande trots att jag har gått ner 26kg om inte mer då jag har gått ner allt jag gick upp under julen samt 0,1 till. Dock är det onsdagens resultat som räknas. Jag är överviktig, jag är vacker som jag är, jag räknas oavsett hur jag ser ut. Har aldrig gått andras väg utan enbart min egen vilket jag försöker lära ut till mina barn så fort det går. Jag får mycket skit för min hälsoresa, det är inte enbart en viktresa utan jag måste verkligen ändra mitt levande för att hålla mig frisk. Jag vill lära mina barn att ta hand om sig själv, att dem ska prioritera sin hälsa oavsett hur dem ser ut. 
Jag är jag, jag är helt för att man ska få se ut som man själv vill. Ingen annan har rätten att säga till dig hur du ska se ut eller hur du ska leva ditt liv. Svårt som fan, jag vet. Jag mår skit som jag har det nu, varken kropp eller hjärna mår bra och då tar jag hand om det. Mina barn förtjänar en glad, frisk mamma som orkar mer, vill mer och är en bättre mamma. Jag är ingen bra mamma om jag låter mig att må dåligt, vilka signaler ger jag då till mina barn!!! 
Jag vill förminska mina bröst då dem är tunga och jag har fått problem med min rygg/nacke och axlar pga dem. För att få hjälp med detta utan att behöva punga ut med enorma summor själv så måste jag vara normalviktig, det är ett krav helt enkelt och nej dem minskar inte bara för att jag gåtor ner i vikt. Minskar dem 2 storlekar så blir jag glad men det hjälper inte.
Jag vill inte få diabetes, klarar mig alldeles utmärkt utan det. Samt alla andra sjukdomar som faktiskt kommer av dålig hälsa. 
Att folk ger sig rätten att tala om för mig att jag är ett dåligt föredöme för mina barn borde ge sig själv en käftsmäll. Talar jag om hur du/ni ska leva ert/era liv? Nej det gör jag inte och planerar inte att göra det i heller. Så nej ni har ingen rätt att klanka ner på mig bara för att jag tar tag i min hälsa och för att jag lär mina barn att deras hälsa, lycka etc är viktigast. Jag blir rent av mörkrädd att ni har mage att bara yttra er. Alla människor är vackra precis som dem är, jag är vacker nu trots över 20 kilos övervikt. Men mår man ruttet på insidan så är det stora varningsklockor som jag inte tänker ignorera.

Med detta sagt så är det spännande värre ett jag har satt ihop ett träningsprogram för 1 månad, en mjukstart med fokus på kontroll och noggrannhet. Är så taggad och börjar imorgon redan. Heja mig ✌/L

Fredags mys

Att man aldrig lär sig och varför är man så himla dum mot sig själv? 
Det har varit jul, vad har jag gjort då? Jo ätit som en ko med fyra magar. Jäklar vad jag har ätit och en massa socker har det blivit. Resultatet, magsmärtor deluxe och än har den inte blivit bra alls. Var de värt det? Absolut inte, gott är det och jag njöt men denna smärtan önskar jag ingen. Att ligga dubbelvikt för att det känns som att någon vrider om magsäck plus tarmar allt vad dem kan önskar jag ingen. Så nu är det nog, jag tänker inte må så här igen och även om jag kommer att unna mig så tänker jag försöka undvika allt för salt och fet mat samt allt annat som triggar min mage på fel sätt. 
Idag blev det kycklingfilé med potatis samt sallad och chilibea till kvällsmat. Helt perfekt och dessutom har jag till lunch i 3 dagar med. Hela helgen är planerad ifrån morgon till kväll och vet ni det är så skönt att lägga kanske en kvart tjugo minuter på att planera tillsammans med familjen. Lägga in allt i appen och veta att det är bara till att äta och njuta. Nu slipper jag tänka på det och kan fokusera på annat. Jag jobbar dessutom i helgen och där med är det lättare att hålla allt med. 
Så fort magsmärtorna försvinner så ska jag komma igång med motionen och träningen. Tänk att det ska vara så svårt att komma igång med något som gör att man mår så bra. Galet hur man fungerar egentligen. Kommer även att jobba med det mentala, känner att jag behöver läsa på om stresshantering då stress är något som får mig att må väldigt dåligt. 
Nä nu kallar sängen, klockan ringer tidigt imorgon. Ha en trevlig fredag och god fortsättning/L

Alltså wow 😍

Var ute på middag med jobbet igår vilket var skoj och det var underbart god mat. Åt två förrätter (japp deras vitlöksbröd är to die for), sen blev det kycklingfilé med chiliaioli, rödvinssås samt grönsaker, smaskade sen i mig en fransk chokladkaka med exotiska frukter. Kan säga att Frondas lår Rulla fram passade klockrent på mig igår kväll. Rekommenderar verkligen Yoss i Halmstad, super god mat till bra priser och en mysig restaurang.
Men så är det onsdag idag och alltså vägningsdag. Tog fram vågen efter att barnen var iväg skickade till skolan och Jaze lekte fint. Förväntan var noll då jag lätt lägger på mig vätska och ett plus hade varit okej även om ett minus hade varit bäst. Jag blev chockad av resultatet, detta trodde jag aldrig. Fast att jag är trött som ett as efter minimalt med sömn och sjukt mycket att göra så svävar jag ändå ca 0,2cm över golvet. Boom säger jag bara, nu när mitt blodtryck är så mycket bättre (nästan lite för lågt) så hoppas jag att mitt långtidssocker är bra, mitt fastesocker var lite för högt fortfarande så det är bara att kriga på. Mer svar får jag nästa år.
Nä nu måste jag sätta fart, står med det mesta själv så jag har att göra... Avslutar med resultatet.
/L

thestoryoflilo.se

Mitt lilla lingonställe av kräk och glädje

RSS 2.0